Økonomi

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel og betale for maten selv.

 

Inkludert i fastprisen er: Alle aktiviteter*, transport, reiser innlands og utenlands,  undervisningsmateriell, internett, strøm og vann, hvitevarer, vaskemaskiner, alle måltider og tak over hodet. (Lønninger til undervisningspersonell dekkes ikke av deg som elev)

Bruk av fellesutstyr som telt, primus, kano, klatreutstyr, kiter og paraglidere med mer, er inkludert i prisen 

Personlig utstyr som sovepose, liggeunderlag, ryggsekk, ski og snowboard og lignende må du kjøpe selv.

For mange elever er det første gang de har ansvaret for et pengebeløp i størrelsesorden over kr 100.000. Som skole ønsker vi at kontroll med personlig økonomi skal være et mestringsområde og gi forutsigbarhet både for elever og foreldre/foresatte. Derfor gir vi fastpris, en klar betalingsplan og personlig oppfølging. 
Støtten for 2024/25 blir økt ytterligere til ca. kr 151.690,- Hvorav 40 % blir omgjort til stipend ved fullført skoleår. 

Informasjon om betaling

Kost/losji
kr 88 950
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen. Gjelder alle linjer.
Felleskostnad
kr 16 000
Felleskostnad dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
kr 55 000
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie
Totalpris
kr 159 950

Vi tar høyde for at det, ved spesielle økonomiske forhold, kan påkomme en økning av kostnadene.
Eksempler på dette kan være: Valutasvingninger, lokale forhold i land som har endret seg, andre forhold som vi har liten kontroll med.
Listen er ikke uttømmende.

* På linjene Xsports-New Zealand kan du velge å hoppe strikk og fallskjerm. Erfaringsmessig ønsker ikke alle elevene å gjøre dette, og disse aktivitetene må derfor betales for utenom. Ca kr 1.500,- pr hopp. På Safari X gjelder dette for fallskjermhopp.

** I tillegg kommer eventuelt årskort i Valdres Alpinsenter med ca kr 2.900,- (på Idrett - Piste - Sør-Afrika anbefales årskort siden det er mye aktivitet i bakken). *

*** I tillegg må elever på Aktiv Bo og fritid - Europa betale for :
Ekstra lærerressurs og elevassistent (2-lærersystem) kr 410.000,-
Nåværende skole, arbeidssted, foreldre/foresatte og/eller kommune er ansvarlig for at det blir søkt om midler for tilleggsutgiftene på linja (vanligvis søkes det NAV). Elever på tilrettelagt linje for dobbel statsstøtte. Dette må opplyses til NAV når det søkes om støtte

Innmeldingspenger på kr 2950,- betales når du bekrefter skoleplassen din ved inntak.

Skolepengene betales på følgende måte:
Forskudd kr 10.000 betales med forfall 15. juli. Dette er øremerket studieturer utenlands.

Resten, avhenger av ditt linjevalg, kan deles på to terminer og betales 26. august og 16. januar, eller kan deles på 9 terminer:

Enerom koster kr 5.000,- i tillegg til totalprisen.

Hvis du trekker deg fra skoleplassen etter 1. august, må du betale 6 uker skolepenger, 36 skoledager, som utgjør ca kr 30 000,-. På linja Aktiv Bo og Fritid – Europa må du betale for 12 uker av skolepengegrunnlaget. Beløpet vil være ca kr 99.000,-.

Rutiner ved manglende betaling av skolepenger

Hvis betalingsplanen ikke følges må det avtales på forhånd med internatleder om alternativ betalingsplan. Er ikke betaling mottatt innen 14 dager etter betalingsfristen, blir eleven innkalt til samtale med rektor. Hvis ikke betaling er mottatt innen 1 måned etter betalingsfristen fører det normalt til utvisning.

Diett

Hvis du har allergier eller sykdom som gjør at du har behov for egen diett, vil vi gjerne tilpasse dette for deg. Dette kan medføre ekstra diettkostnader. Ta kontakt med kjøkkenleder når du kommer til skolen, for å gjøre en avtale om egen diett, hvis dette ikke er tydeliggjort i søknaden din. 

Lånekassen

Det er elevens/foresatte sitt ansvar å søke om stipend/lån. 

 

Les mer på Lånekassen sine sider

 

Har du spørsmål vedrørende økonomi og forsikring?

Kontakt oss på valdres@vintereventyr.no så hjelper vi deg!